Praktische informatie


Om evenementenorganisatoren te ondersteunen is er een speciaal team opgericht vanuit de gemeente en Zandvoort Marketing. Wij weten als geen ander de weg en delen onze kennis en kunde met iedereen die iets wil organiseren. Ook als een plan nog nader uitgewerkt moet worden. We toetsen of het initiatief bij ons past en gaan vervolgens samen aan de slag. 

Vergunning

Uiteraard hebben wij in Zandvoort ook met regels en vergunningen te maken. Zoals in alle gemeenten in Nederland is de landelijke regelgeving en een Algemene Plaatselijke Verordening van kracht. Waar mogelijk proberen wij, binnen de wettelijke regels natuurlijk, flexibel te zijn en maatwerk te leveren. Voor kleine events die voldoen aan een aantal criteria geldt alleen een meldingsplicht, grotere evenementen moeten een vergunning aanvragen.

Facilitair

Als organisator van een evenement ben je hartstikke druk op de dagen ervoor en de dag zelf. Dan wil je je geen zorgen hoeven maken over bijzaken als afvalbakken, bewegwijzeringsborden of dranghekken. Begrijpelijk. Daarom denken wij graag mee over dit onderwerp. Hoe kun je gebruik maken van de faciliteiten van de gemeente of waar kun je deze zaken inhuren? En voor de zaken die wij niet kunnen uitvoeren weten we wellicht wél een groep enthousiaste vrijwilligers die voor een kleine bijdrage deze zorgen uit handen nemen. Met andere woorden, overal is een oplossing voor.

Bereikbaarheid

Natuurlijk is het druk richting Zandvoort op mooie dagen, files staan er dan heus ook weleens. Maar via twee toegangswegen loodsen we het verkeer soepel richting dorp, strand en evenementen. De rechtstreekse treinverbinding vanuit Amsterdam, via Haarlem is uniek. Met de bus komen is ook een optie. Connexxion rijdt vier keer per uur vanuit Amsterdam via Haarlem en Bloemendaal naar Zandvoort.

Parkeren

Het is overal betaald parkeren in Zandvoort. Het Circuit in Zandvoort heeft een aantal grote parkeerterreinen, die gebruiken ze uiteraard zelf tijdens hun evenementen. Maar als die er niet zijn en er is een ander groot evenement in Zandvoort, dan zijn daar afspraken over te maken met het Circuit. Zo helpen we elkaar.