Prachtige natuur


Zandvoort ligt ingeklemd tussen twee prachtige natuurgebieden. Nationaal Park Zuid-Kennemerland aan de noordzijde en de Amsterdamse Waterleidingduinen aan de zuidkant. Beiden gebieden zijn open voor publiek. Van een pittige fietstocht door de duinen, een boekje lezen aan de rand van een duinmeer of op excursie met de boswachter. Ontdek de zeldzame planten en dieren die er leven. Konikpaarden, damherten, Schotse hooglanders en de imponerende wisenten. Ook vergaderen in de natuur is hier mogelijk. Dat geeft energie en je wordt zelfs slimmer in het groen.

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland loopt van Zandvoort tot IJmuiden. Een verrassend en gevarieerd duingebied. Langs de oostelijke rand slingert een gordel van negen weelderige buitenplaatsen. Eeuwen geleden gebouwd door rijke Amsterdammers om in de zomer de stinkende stad de ontvluchten. Indrukwekkend is het woeste duingebied met meren en stuifduinen. Het Saharagevoel is nooit ver weg.  Een dagje uit of een uurtje op pad, in het Nationaal Park kun je alle kanten op.

De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn minstens zo mooi. Deze liggen tussen Zandvoort en Noordwijk. Hier mag je alleen wandelen. Je fiets parkeer je bij de ingang. Schroom niet om van de gebaande paden af te gaan. Dat mag gewoon, lekker struinen door de natuur. Dikke kans dat je een mooi damhert tegenkomt onderweg. In oktober weet je niet wat je ziet als de mannetjes het gevecht met elkaar aangaan om de vrouwtjes. Een prachtig spektakel waar mensen uit het hele land op af komen. Zó mooi is onze achtertuin.