Pers

Wij helpen je graag om alle benodigde informatie over Zandvoort te verzamelen. Of het nou gaat om het schrijven van een artikel, een nieuwsuitzending, de organisatie van een persreis of als je gewoon inspiratie nodig hebt.

Kijk in onze beeldbank voor de juiste foto's of bekijk hier onze video's

Doe inspiratie op via Visit Zandvoort


Nieuws

Volg ons voor de allerlaatste informatie via LinkedinZandvoort Beyond programma vervalt

-20 maart 2020-

Met het opschorten van het F1-raceweekend vervalt ook het side-eventsprogramma ‘Zandvoort Beyond, beach for racing’, dat in de periode 27 maart - 3 mei 2020 zou plaatsvinden. Ook de verdere uitwerking van de citydressing en de distributie van de toolkit staan on hold. Hoewel uitstel volkomen begrijpelijk is, blijft het een enorme tegenvaller voor alle mensen en organisaties die de afgelopen maanden hard hebben gewerkt om er een mooi evenement van te maken. Wat de consequenties zijn van het verplaatsen van het evenement voor de side events is nu nog niet duidelijk. De komende periode wordt gebruikt om dit inzichtelijk te maken. Bekijk de laatste informatie via zandvoortbeyond.nl.

Statement DGP over uitstel Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix

-19 maart 2020-

Gezien de voortdurende wereldwijde verspreiding van het Corona virus (COVID-19) heeft Formula One Management vandaag bevestigd dat de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix niet in het weekend van 3 mei 2020 verreden zal worden. De race is tot nader order uitgesteld. Daarbij geven de FIA en FOM aan dat ze de komende periode de tijd nemen om mogelijke alternatieve data voor elke Grand Prix later in het jaar te bestuderen. Wij ondersteunen beide partijen hierin door voor hen de situatie en het sentiment in Nederland dagelijks te monitoren. Alle toegangskaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Meer informatie over de refund policy zullen wij zo snel mogelijk verstrekken naar de tickethouders.

Dutch Grand Prix informatie avond

-14 februari 2020-

Op 10, 11 en 12 februari organiseerde de DGP inloopavonden over het mobiliteitsplan en de consequenties hiervan voor de diverse wijken in Zandvoort. Met de in totaal 600 mensen werd uitgebreid stil gestaan bij de doorlaatbewijzen in combinatie met de geplande wegafsluitingen. De vragen, opmerkingen en tips hebben de inwoners en ondernemers een beter beeld gegeven over wat er op hen afkomt. De volledige presentatie is hier te downloaden.

‘Zandvoort Beyond’, naam side events programma DGP

-16 december 2019-

Zandvoort Beyond, ‘beach for racing’ wordt de naam van het ‘35 dagen side events’-programma dat voor en tijdens de Formule 1 Dutch Grand Prix wordt georganiseerd. Volgens de werkgroep side events, bestaande uit Gemeente Zandvoort, Zandvoort Marketing en Gielissen Events, dekt deze naam precies de lading. “Het geeft aan dat het voor ons meer is dan alleen een mooi raceweekend”, aldus Ellen Verheij, wethouder Toerisme en Economie. “Zandvoort Beyond staat voor een stukje historie en trots op de terugkeer van de Formule 1 maar laat ook zien wat wij als badplaats kunnen bieden”.

Het ‘35 dagen’-programma is ooit bedacht om Zandvoort maximaal te laten profiteren. In aanloop naar het grote race evenement wordt de sfeer in het dorp voor bewoners en bezoekers langzaam opgebouwd. “En dat betekent niet 35 dagen lang alleen maar feest”, benadrukt Verheij. “Door de periode rondom de race te verlengen trekken we het thema Formule 1 veel breder. Zandvoort Beyond heeft bijvoorbeeld ook evenementen op het gebied van duurzaamheid, kunst en cultuur. Maar ook leuke activiteiten voor kinderen zodat het echt een familiemaand wordt.

Voor Zandvoort Beyond wordt onder andere een website gemaakt waarop straks het hele programma terug te vinden is. Verder krijgt het hele dorp straks één race uitstraling: in vlaggen, banieren en andere citydressing. Daar wordt nu een officieel ontwerp voor gemaakt. Ook de aankleding van panden en winkels gaat straks naadloos aansluiten bij de sfeer die op het circuit heerst.

Gielissen eventpartner voor side events F1 Zandvoort

-8 oktober 2019-

Na een uitvoerig traject heeft de gemeente Zandvoort evenementenbureau Gielissen geselecteerd als eventpartner voor de side events van de Formule 1. Als paraplupartner zijn zij verantwoordelijk voor de totale organisatie en coördinatie van alle side events tijdens een ‘35 dagen’- programma. Daarbij werken ze nauw samen met de werkgroep side events die bestaat uit Gemeente Zandvoort, Zandvoort Marketing en de Dutch Grand Prix.

Met de side events wil Zandvoort maximaal profiteren van de terugkomst van de Formule 1. Tijdens de Grand Prix dagen zal het programma zorgen voor spreiding van de bezoekers met een ticket voor het circuit. Gielissen wordt de overkoepelende vergunninghouder voor (lokale) bedrijven en organisaties die een activiteit willen organiseren rondom de Formule 1.

Het bedrijf heeft meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van projectmanagement en organiseert al jaren impactvolle publieksevenementen. Zo organiseerde ze voor bekende merken (zoals Heineken, Nike, Nespresso en meerdere automerken) spraakmakende evenementen.

De gemeente is ervan overtuigd hiermee een solide partner in huis te hebben gehaald die de juiste kwaliteit kan waarborgen. Gielissen is bijzonder trots op deze samenwerking en kijkt er naar uit haar positieve bijdrage te leveren aan de positionering van het dorp Zandvoort rondom de Formule 1.

Nieuwe bestuursleden en werkruimte voor Zandvoort Marketing

Met de benoeming van vier nieuwe bestuursleden is het bestuur van Stichting Zandvoort Marketing weer op volle sterkte. Peter van Limburg(voorzitter), John Cornelisse(vice voorzitter), Stefan Diender(algemeen bestuurlid) en Adam Elzakalai(algemeen bestuurslid) zetten samen met I Fong Chi(secretaris) en Edwin Sibbel(penningmeester) de volgende stappen in de marketing communicatie van het merk Zandvoort. Verder verhuizen we per 1 juli naar het strandhotel van Center Parcs Zandvoort. In eerste instantie in een van de vergaderzalen om na een verbouwing onze definitieve werkplek te betrekken.Formule 1 keert in 2020 terug naar Zandvoort

Na 35 jaar keert de formule 1 in 2020 weer terug naar Nederland! Daarmee komt voor miljoenen sportfans in Nederland een droom uit. Niet alleen voor het fantastische sportevenement zelf maar ook om onze eigen held Max Verstappen van dichtbij aan te moedigen. Lees er alles over op www.dutchgp.com

Zandvoort een van de gastvrijste gemeenten van Nederland

Waar veel Amsterdammers steen en been klagen over de enorme aantallen toeristen die hun stad de laatste jaren overspoelen, staan Zandvoorters veel positiever tegenover toeristen. Zelfs zo positief, dat de gemeente zich tot de gastvrijste gemeenten van het land mag rekenen. Dat blijkt uit onderzoek van Booking.com. Gastvrijheid is belangrijk voor 62% van de Nederlandse reizigers; die zeggen namelijk dat een vriendelijke, interessante lokale bevolking een van de voornaamste criteria is bij het kiezen van hun volgende bestemming.

Zandvoort genomineerd voor Evenementenstad van het Jaar 2018

Trots! Zandvoort is genomineerd voor Evenementenstad van het Jaar in de categorie tot 100.000 inwoners. De Nationale Evenementenprijzen worden dit jaar uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Evenementen, dat op 14 maart in Deventer plaatsvindt. Daar nemen we het op tegen Almelo, Heerlen en Gouda. Bij de uiteindelijke beoordeling door de jury zullen inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad worden meegewogen.